IMPLANTOLOGIJA

Nedostatka jednog ili nekoliko zubi može ozbiljno utjecati na Vaš svakodnevni život. Može se odraziti na Vaše opće zdravlje, izgled i samopouzdanje.

Posljedice gubitka zubi

Kada se izgubi zub narušena je interakcija između zubi i kosti. Zubno meso i kost više nisu dovoljno stimulirani nakon gubitka zubi pa se čeljusna kost sužava, a zubno meso povlači. Ovo može oslabiti susjedne zube koji mogu kolabirati, a zubi u suprotnoj čeljusti mogu urastati u slobodan prostor.

Gubitak zubi i reducirana čeljusna kost dovodi do toga da Vaše lice izgleda starije i naborano, dok Vaši obrazi postaju udubljeni i opušteni. Zubi više ne mogu stabilizirati usnice i obraze iznutra. Svaki zub je važan!

Kako vam dentalni implantati mogu pomoći?

Dentalni implantat je umjetni zubni korijen izrađen od titana koji nadoknađuje izgubljeni zub. Doktor dentalne medicine ugrađuje implantat u čeljusnu kost gdje se titan povezuje s kosti. Slično prethodnom zubnom korijenu, implantat predstavlja stabilnu osnovu za krunicu koja će postati vidljivi dio vašeg novog zuba.

Krunice i mostovi na implantatu

Dentalne krunice i mostovi se još nazivaju i nadomjesnim zubima. Izrađuju se od različitih materijala te se koriste za nadoknadu izgubljenog zuba. Zubotehnički laboratorij izrađuje svaki nadomjesni zub individualno kako bi odgovarao vašem zagrizu i djelovao poput vaših prirodnih zubi.

Krunica na implantatu je savršeno rješenje za one pacijente kod kojih su zubi koji se nalaze lijevo i desno od mjesta na kojem nema jednog zuba, potpuno zdravi. Krunica na implantatu  rješava problem nedostatka zuba bez da se na bilo koji način utječe na okolne zube.

Većina pacijenata smatra da je manjak jednog zuba u lateralnoj zoni (onoj koja nije vidljiva prilikom smijanja) zanemariv problem. Nažalost, stvarnost je drugačija. Vrlo često manjak jednog zuba utječe ne samo na promjenu pozicije okolnih zuba, već i na one koji se nalaze u suprotnoj čeljusti. Tijekom vremena ovaj problem može rezultirati gubitkom jednog ili više zuba.

Most na implantatima

Most na implantatima, za razliku od klasičnog zubnog mosta, sidri se na implantate, a ne na prirodne zube. Implantat je nadomjestak za zubni korijen i kod mosta na implantatima zapravo se ugrađuje po jedan implantat za svaki zub koji nedostaje te se na njih stavlja most.

Zašto odabrati dentalni implantat?

Dentalni implantati se danas općenito smatraju najsigurnijom metodom za nadomještanje zubi.

Dentalni implantati oponašaju Vaše prirodne zube. Boja, oblik i kontura novih zubi može se prilagoditi da odgovara vašim prirodnim zubima. Rezultat je prirodan osmjeh koji Vam može vratiti samopouzdanje i kvalitetan život.

Drugi nadomjesci često zahtijevaju brušenje susjednih zubi kako bi se mogli postaviti u usnu šupljinu. Dentalni implantati ne oštećuju susjedne zube te oni ostaju netaknuti.

Dentalni implantati su fiksirani u čeljusnoj kosti zbog čega su stabilni i obično ugodniji i dugotrajniji od drugih nadomjestaka. Povrh toga, izrađeni su od biokompatibilnih materijala što znači da ih tijelo jednostavno prihvaća.

Dugoročno i dokazano rješenje

Dentalni implantati su dugotrajni. Uz adekvatnu njegu i dobru oralnu higijenu implantati mogu trajati brojne godine pa čak i doživotno. Prvi pacijent je rehabilitiran modernim dentalnim implantatima još 1965. godine. Od tada su provedena desetljeća istraživanja njihove funkcionalnosti i stabilnosti.

Jedite i govorite prirodno

Jeste li se morali odreći nekih od svojih omiljenih jela otkako ste izgubili zube? Ili se osjećate nesigurno kada razgovarate s prijateljima i kolegama jer vam gubitak zubi ili proteze otežavaju jasan govor?

Dentalni implantati vraćaju punu funkciju prirodnih zubi. Bez obzira je li hrana tvrda, hrskava ili ljepljiva, dentalni implantati je mogu vratiti na Vaš jelovnik. Također, omogućiti će jasan govor za vašu sljedeću poslovnu prezentaciju ili duge razgovore s vašim prijateljima.

Kako izgleda terapija?


Dijagnostika i planiranje zahvata

Dr. Bigava Maršić prvo pregleda Vašu situaciju kako bi se odlučilo jeste li kandidat za dentalne implantate. Važno je da vaše zubno meso i čeljusna kost nisu zahvaćeni upalom. Ukoliko je potrebno upala će se liječiti prije kirurškog zahvata.

Tijekom dijagnostike dr. Bigava Maršić također procjenjuje vrstu čeljusne kosti i koliko je kosti ostalo. Nakon godina bez zubi vaša čeljusna kost može biti znatno reducirana. U ovakvom slučaju mogu se predložiti dodatni zahvati kako bi se omogućila ugradnja dentalnog implantata.

Ugradnja implantata

Radimo uz pomoć implantoloških sustava NOBEL BIOCARE, STRAUMAN , ANKYLOS i ALPHA BIO.

Ugradnja implantata najčešće je ambulantni zahvat te zahvaljujući lokalnoj anesteziji gotovo da nećete ništa osjetiti. Ovisno o individualnoj situaciji u usnoj šupljini, implantati se postavljaju u postupku od jednog ili više koraka.

Konačni nadomjestak

Nakon kirurškog zahvata obično se  postavlja kapica na implantat dok se Vaš implantat integrira s čeljusnom kosti. Integracija implantata i kosti se naziva ostointegracija ( grč. osteon – kost ). Ovisno o individualnoj situaciji ovo može trajati do nekoliko mjeseci.

Samo vrhunskim proizvodima moguće je postići vrhunski harmoničan osmijeh koji će vas pratiti čitav život.


Ostale usluge

Kontaktirajte nas

Adresa

Ulica Slobode 2B
21000 Split, Croatia

Kontakt

00 385 (0)21 537 333
00 385 (0)91 520 90 59