ESTETSKA STOMATOLOGIJA

Estetska stomatologija se općenito koristi za upućivanje na rad koji poboljšava izgled zuba, desni i/ili zagriza. Prvenstveno se usredotočuje na poboljšanje estetike, boje, položaja, forme, veličine, poravnavanja i ukupnom izgledu osmijeha.

Od izbjeljivanja zuba do keramičkih ljuskica i inlaya u ordinaciji Vam nudimo estetske tretmane koji vraćaju osmijeh.

Izbjeljivanje zuba

Bijeli zubi pridonose ljepšem i zdravijem izgledu lica.

Što je izbjeljivanje zubi ?

Na tržištu se može pronaći mnoštvo preparata za izbjeljivanje zubi. Dvije su osnovne vrste: jedna se vrsta koristi u ordinaciji, a drugu vrstu pacijenti koriste kod kuće uz udlagu koju je naša ordinacija napravila. Preparati se temelje na 25-35% vodik peroksidu odnosno 15% karbamid peroksidu. Vodikov peroksid je aktivna supstanca koja se u kemijskoj reakciji dekomponira na molekule vode i kisika koji dalje daje vrlo reaktivan međuprodukt – superoksid te u nastavku reakcije dolazi do prodiranja kroz caklinu i dentina da bi došlo do  procesa izbjeljivanja.

Postupak izbjeljivanje ne oštećuje zube!

Indikacije za izbjeljivanje su promjene boje zuba nastale egzogeno ( pušenje cigareta, često konzumiranje kave, čaja, crnog vina, starenje, endodontska liječenja, ispuni ) ili endogeno ( dentalna fluoroza, tetraciklinski zubi ). Izbjeljivati se mogu vitalni i avitalni zubi, jedan zub ili skupina zubi. U manje od 90 minuta Vaši zubi će postati znatno bijeliji.

Postupak uključuje pripremu pacijenta, određivanje trenutne boje zuba Spectroshadom ( radi kasnije usporedbe i procjene uspješnosti postupka ), izoliranje gingive i mekih tkiva, nanošenje gela za izbjeljivanje, osvjetljavanje lampom, te naposljetku nanošenje sredstava za desenzibilizaciju i sjaj.

Postotak izbjeljivanja varira od pacijenta do pacijenta, ovisno o strukturi zuba. Rezultat koji se dobije je uz primjerenu i redovitu oralnu higijenu dugotrajan. Treba napomenuti da bi se dva tjedna nakon postupka izbjeljivanja trebalo pripaziti na pušenje i prehrambene navike.

Ne smije se piti kava, čajevi ili tamno obojena pića kao crno vino.

Postoji mogućnost da u tijeku procesa dođe do lagane osjetljivosti zuba, međutim to je potpuno normalno i ne predstavlja nikakvu opasnost jer ubrzo nakon tretmana dolazi do smirivanja eventualnih simptoma.

Svakom našem pacijentu je izmjerena boja prije i poslije postupka BESPLATNA posebnim uređajem SPECTROSHADEOM

Svaki pacijent mora očistit zube bez obzira na izbjeljivanje.

Ultrazvučno čišćenje zuba je jedinstveni način da se odstrani kamenac iznad i ispod razine gingive ili zubnog mesa. Nije potrebno grebati po zubima sa oštrim instrumentima jer ultrazvučno čiščenje je instrument koji  radi na principu lagane vibracije sa konstantnim dotokom mlaza vode koji hladi zub za vrijeme odstranjivanja kamenca i pigmentacije sa zuba.

Prophyflex air flow metoda je bezbolno riješenje za skidanje pigmenta i ostataka na zubima iznad razine gingive ili zubnog mesa. Komprimirani zrak, voda i prophyperle koje sadrže sodu bikarbonu očiste Vaše zube i kao rezultat imate perfektni bijeli osmijeh.

Čišćenje zubi je od osobite važnosti kako bi  se spriječilo gingivitis, parodontitis i karijes. Uređaj prophyflex i prophypearls  u prahu daju zagarantirani blagi  i efikasni tretman.

KERAMIČKE LJUSKICE ILI VENEERS

Keramičke ljuskice ili Veneers jedno su od najčešćih rješenja u suvremenoj estetskoj stomatologiji za postizanje ‘hollywoodski bijelog osmijeha’.

Ako želite vratiti samopouzdanje, ljuskice su idealno rješenje za postizanje skladno oblikovanih zubi i blistavo bijelog osmijeha.

Pravi kandidat za ljuskice su pacijenti:

– sa diskoloracijom zuba

– sa dijastemom ( veliki razmak između zubi )

– sa napuklom caklinom

– sa zubom nepravilnog položaja ili oblika

Prije samog zahvata proći ćete kroz detaljne konzultacije s dr. Bigava Maršić. S obzirom na to da je postavljanje ljuskica za zube iznimno personalizirano, za ovaj zahvat konzultacije su izrazito važne. Na prvom terminu detaljno se analizira vaše oralno zdravlje kako bismo bili sigurni da ste dobar kandidat.

Nakon pregleda slijedi fotografiranje i analiza fotografija na temelju kojih se izračunavaju trenutne proporcije za dizajniranje idealnog osmijeha.

Terapija keramičkim ljuskicama obično zahtijeva minimalno dva posjeta nakon konzultacija, dok trajanje samog zahvata ovisi o postojećem stanju zuba te broju ljuskica koje je potrebno napraviti.

Navike poput grickanja noktiju, žvakanja leda i korištenja zubi za otvaranje paketa su i inače štetne za zube budući da uzrokuju pucanje i lomljenje te eroziju zubi.

Iako je porculan prilično čvrst, nije čvrst poput prirodnih zubi, stoga su te navike još štetnije za osobe s ljuskicama. S obzirom na to da porculan nije porozan ljuskice su vrlo otporne na mrlje.

Međutim, cement koji ih drži na mjestu i dalje je podložan promjeni boje što se može vidjeti na rubovima ljuskica. Kako bi zadržali boju svojih zuba, trebali biste izbjegavati hranu i pića poput kave, čaja, vina, bobica, sojinog umaka i umaka od rajčice te pušenje.

Najpopularnija i najbrža metoda uljepšavanja osmijeha, popravljaju boju, oblik i položaj zuba te daju vašem osmijehu novu dimenziju.

LJUSKICE ILI VENEERS

Keramičke ljuskice su izrađene od tankog sloja otporne i čvrste keramike koja svojom bojom i translucencijom imitira izgled zubne cakline. One priliježu uz vanjsku površinu zuba poput kontaktne leće na oku. Lijepe se na vanjsku površinu zuba te uz minimalno brušenje cakline do 0.5 mm u potpunosti prikrivaju nedostatke na prirodnom zubu. Ljuskice su stvar izbora ukoliko želite korigirati boju, oblik, veličinu, položaj zuba, te manja napuknuća i istrošenosti cakline. Ukoliko ne dobijete estetski zadovoljavajuće rezultate izbjeljivanjem zuba npr. nakon tetraciklinske terapije preporuča se izrada ljuskica. Također su i zatvaranje dijastema tj. prostora između zuba i korigiranje blažih ortodontskih anomalija jedne od indikacija za preparaciju ljuskice.

Zubni nakit

Istaknite Vaš osmijeh diskretnim detaljem. Stavljanje zubnog nakita na zub je brz, siguran i bezbolan postupak kojim se ne oštećuje zubna caklina. Zubni nakit čine kristalići različitih boja koji se lijepe na površinu zdravog prirodnog zuba pomoću dentalnih adheziva. To je potpuno neinvazivna tehnika koja ne zahtjeva brušenje, a njihovo postavljanje je gotovo u 10 minuta. Ukoliko ih poželite skinuti, postupak je vrlo jednostavan i ne ostavlja nikakve tragove na zubu. Obično se stavljaju na prednje gornje zube da bi ljepota osmijeha došla do izražaja.

 Od izbjeljivanja zuba do keramičkih ljuskica i inlaya u ordinaciji Vam nudimo estetske tretmane koji vraćaju osmijeh.

Ostale usluge

Kontaktirajte nas

Adresa

Ulica Slobode 2B
21000 Split, Croatia

Kontakt

00 385 (0)21 537 333
00 385 (0)91 520 90 59