SEDACIJA RAJSKIM PLINOM

Sedacija je tehnika koja je se koristi dugi niz godina u SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Italiji i u mnogim drugim državama. Kontrolirana primjena kisika i dušičnog oksidula inhalacijskim putem izaziva osjećaj opuštenosti, smanjuje emocionalni stres, percepciju boli i tjeskobe te olakšava suradnju s liječnikom  zadržavajući vitalne reflekse nepromijenjenima. Važno je zapamtiti da sedacija ne uzrokuje nuspojave te ima samo opće kontraindikacije.

Prednosti za pacijenta: 

– Smanjenje anksioznosti

– Smanjena percepcija vremena

– Eliminira nagon na povraćanje

– Podiže prag tolerancije na bol

– Psihofizička dobrobit

– Kraće vrijeme liječenja

Prednosti za liječnika:

– Bolja suradnja pacijenta s liječnikom

– Smanjenje stresa kod operatora

– Veće povjerenje pacijent liječnik

Sedacija dušičnim oksidulom svakodnevno se primjenjuje u SVIM područjima dentalne medicine:

– Protetika

– Oralna kirurgija

– Implantologija

– Konzervativna stomatologija

– Preventivna stomatologija

– Dječja stomatologija

– Ortodoncija

– Kompjuterski navođena stomatologija

 Dječja stomatologija

Poznato je da su djeca pojedinci koji imaju tendenciju da najviše pate od problema “dentalne anksioznosti” što se često očituje u nedostatku suradnje s liječnikom. Stomatolog se stoga suočava s neugodnošću i gubitkom vremena. Sedacija rješava taj problem na način da štedi vrijeme i olakšava rad stomatološkog osoblja.

Osobe s invaliditetom

Neke kategorije osoba s hendikepom često se ne mogu podvrgnuti ambulantnom stomatološkom liječenju. Sedacija u nekim slučajevima rješava taj problem.

Implantologija

Ova raširena tehnika omogućuje pacijentu da se podvrgne dužim zahvatima koji kod pacijenata uzrokuju stres što često dovodi do nesuradnje osobito u najbitnijim trenucima zahvata te sedacija pomaže pacijentu da prođe sve faze zahvata mirno i u suradnji s liječnikom.

Dentalna fobija i ostale svakodnevne situacije

Problem dentalne fobije je vrlo čest kod odraslih osoba koje često nastoje izbjeći posjet stomatologu pod svaku cijenu. Tu su, također, dnevni rutinski postupci, kao što je uzimanje otisaka zuba i čišćenje kamenca koji često dovode do neželjenih problema. Sedacija pacijentima omogućuje stomatološke zahvate bez osjećaja straha i tjeskobe s kojim se mnogi susreću pri ulasku u stomatološku ordinaciju. Najveća prednost sedacije je što omogućava stomatologu rad u miru, bez gubitka vremena te bez stresnih situacija.


Ostale usluge

Kontaktirajte nas

Adresa

Ulica Slobode 2B
21000 Split, Croatia

Kontakt

00 385 (0)21 537 333
00 385 (0)91 520 90 59